top of page

Correcties

Correcties zijn niet altijd leuk om te doen, maar ze horen er wel bij. Om dit zo snel mogelijk en met zo min mogelijk fouten te doen is het prettig om hier eenduidige afspraken over te maken. Om deze reden hebben we gekozen om met Adobe Acrobat te werken. Hier zitten een aantal tools in die het proces makkelijker maken.

We merken dat er nog weleens vragen zijn over de beste manier om opmerkingen te plaatsen. Op deze pagina zullen wij proberen de basis tools van Acrobat zo duidelijk mogelijk uit te leggen en hopelijk de meeste vragen te beantwoorden.

  • Hoe voeg ik opmerkingen toe?
    Er zijn meerdere manieren om opmerkingen toe te voegen. Als je een opmerking hebt over een bepaald object of een foto, heb je de mogelijkheid om een pin te plaatsen op dat object. Bij deze pin kan je een opmerking plaatsen. Op deze manier is het duidelijk waar de opmerking bij hoort. Als je een opmerking hebt over een stukje tekst, kan je deze markeren. Hierbij kan je een opmerking plaatsen, zodat wij precies weten over welk stukje tekst het gaat. Als je een tekst verwijderd wilt hebben kan je kiezen voor de tool 'tekst doorhalen'. Als je de tekst selecteerd, komt hier een streep door te staan en geeft het programma aan dat dit verwijderd mag worden. Als je een tekst wilt veranderen kan je deze selecteren met de tool 'vervangen door'. Als je met de tool de tekst selecteerd wordt deze ook doorgestreept, maar kan je daarbij in de opmerking de vervangende tekst plaatsen. Het programma geeft ook aan dat het gaat om het evrvangen van een tekst. Om het overzichtelijk te houden is het beter om eventuele vragen over het bestand te stellen per mail of door even te bellen. Op deze manier kunnen wij de vragen beantwoorden en houden we overzicht in de opmerkingen. Hier onder staan ter verduidelijking een aantal afbeeldingen waar per tool aangegeven word welk icoon er bij hoort. Zo kan je de tool wat makkelijker terugvinden. Voor een uitgebreide video, scroll naar beneden naar het kopje "Hoe voeg ik opmerkingen toe op verschillende manieren?"
  • Hoe vind ik mijn opmerkingen terug?
    Links onderin het opmerkingen scherm staat een filter icoon (zie voorbeeld). Als je hier op klikt klapt er een scherm uit waarin je verschillende filters kan selecteren. Hier kan je onder andere door ons opgeloste opmerkingen terughalen of de opmerkingen filteren op toegevoegde datum. Voor een uitgebreide video, scroll naar beneden naar het kopje "Hoe filter ik de opmerkingen?"
Hoe voeg ik opmerkingen toe op verschillende manieren?
Hoe filter ik de opmerkingen?
bottom of page